Vision och Värdegrund

Varbergs Basket strävar efter att vara en attraktiv och tillgänglig förening som förenar människor att utvecklas tillsammans.

Glädje – Alla har rätt att känna glädje

Du är unik
Det spelar ingen roll hur du ser ut eller var du kommer ifrån. Inte heller spelar det någon roll om du gillar killar eller tjejer, är fattig eller rik, om du har snopp eller snippa eller gillar att bada bastu mitt i sommaren. Dansa in på basketplan och ha roligt. Hos oss är alla välkomna!

Ditt engagemang är viktigt
I Varbergs Basket tar vi hand om varandra. Om du gråter så tröstar vi, om du är glad så skrattar vi och om du gör en grym lay-up så får du en high-five. Det viktigaste är att du vågar testa, visar en positiv attityd och tar hand om dina klubbkompisar.

Känsla av sammanhang
I Varbergs Basket jobbar vi aktivt med att motverka psykisk ohälsa. Mår du bra så mår vi bra. Det är grymt skönt att få vara en del av något större än sig själv. Att få vara en del av en förening som bryr sig och aktivt arbetar för att alla ska känna sig välkomna och viktiga. Alla har rätt att känna glädje!

Gemenskap – Alla har rätt att känna sig delaktiga

Nolltolerans
Det finns en del saker som vi inte tolererar i klubben. Vi vill inte att du gör dig själv eller andra illa. Därför har vi nolltolerans mot alla typer av droger, vapen, våld, mobbing eller andra elakheter. Vi gillar klassikern ”behandla andra som du själv vill bli behandlad”. Enkelt va?

Fair Play
I Varbergs Basket talar vi ofta om vikten av respekt, ärlighet, rättvisa och fair play. Schysst spel, kort och gott. Det blir mycket roligare att spela om vi spelar ärligt.

Du är värdefull
För oss är det superviktigt att du får en möjlighet att utvecklas både som basketspelare och människa. Det är inte resultatet på poängtavlan som betyder något, det är du. Du är värdefull och vi är tacksamma att du valt att umgås med oss i Varbergs Basket.

Utveckling – Alla har rätt att utvecklas på sina villkor

Du vågar!
För att utvecklas är det viktigt att du vågar misslyckas. Hos oss är det alltid okej att misslyckas. Vi klankar inte ner på varandra utan hjälper varandra framåt i vår gemensamma utveckling. Vi satsar stenhårt på ditt självförtroende, din självkänsla och din förmåga att hantera motgångar. Vi är inte starkare än vår svagaste länk.

Din hälsa är viktig
För oss är det viktigt att du mår bra i knopp och i kropp. Vi vill därför ge dig tillfällen att uppleva och förstå betydelsen av rörelseaktiviteter och deras samband med välbefinnande och hälsa.

Vi gör resan tillsammans
I Varbergs Basket står du aldrig ensam. Vi är en stor lila familj som tar hand om varandra. Oavsett om du bara vill umgås med kompisar eller satsa på en framtida karriär i SBL så kommer du ha Varbergs Basket i ryggen. Så länge du är en del av vår familj kommer vi göra allt i vår makt för att du ska nå dina mål.

Föreningsinformation

Org. nr: 849600-4550
Föreningsnr: 5290-03
Bankgiro: 5591-3537
Swish: 123 676 51 19

Arenaadress

PS idrottshall
Föreningsgatan 96
432 36 Varberg

Stöd Varbergs basket